Vårt uppdrag är att rädda och upprätthålla liv

Kvalitet och patientsäkerhet

På Baxter har vi tagit som vår uppgift att hjälpa patienter med kroniska och livshotande sjukdomar att kunna leva ett så bra liv som möjligt. Vårt arbete påverkar miljontals människors liv varje dag, världen över. Ett av våra viktigaste globala mål är att säkerställa att våra produkter och tjänster tillhör toppen vad gäller kvalitet och patientsäkerhet. Med utgångspunkt från patientens behov och önskemål utvecklar Baxter kostnadseffektiva terapier som kan anpassas lokalt för vård på sjukhus, på klinik och i hemmet.

Baxter är ett globalt företag med huvudkontor i Deerfield, Chicago, USA. Mer än 70 % av vår försäljning är inom terapiområden där vi är marknadsledande.

I Norden har Baxter kontor för försäljning och marknadsföring i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. Norr om Stockholm, i Rosersberg, finns ett nordiskt center för lager och distribution. I Lund finns forskning och utveckling inom bloddialys, tillverkning av maskiner och tillbehör för bloddialys samt ett distributionscenter.

För kontaktuppgifter i Sverige, klicka här.

Baxter logo