Hur ökar du dina karriärmöjligheter? Lita på din vd:s ord – driv är svaret

För några veckor sedan träffade jag anställda i Baxters program för att utvecklas som medarbetare genom arbetsrotation. Deltagarna är nyutexaminerade med hög potential som får prova på olika roller inom sina respektive områden – FoU, ekonomi, försäljning med mera – för att utveckla sin kompetens och sina ledaregenskaper. Det handlar, med andra ord, om de talanger som ska forma Baxters framtid.

Att få träffa dynamiska, unga yrkesmänniskor tar mig tillbaka i tiden till när jag själv var en ivrig nyanställd som försökte bana min väg in i företagsvärlden. Mina mest brinnande frågor till erfarna ledare då är samma som jag hör nu: Vad driver dig? Hur tog du dig från punkt A till punkt B? Vad är hemligheten bakom en lyckad karriär?

Beroende på situationen återspeglar mina svar ett urval av egenskaper som jag kommit att se som väsentliga för ett effektivt ledarskap. Det kan handla om ett strategiskt tänkesätt, att välkomna mångfald, anpassningsförmåga och sinne för humor.

Men på senare tid har jag insett att det finns en egenskap som jag tycker är viktigare än alla andra. Den kan kallas uthållighet, ihärdighet, beslutsamhet eller driv. Det är viljan att nå enastående resultat även – eller särskilt – när du stöter på motstånd på vägen.

Det handlar inte om att gå mot strömmen och göra uppror. Det handlar istället om hur du hanterar hindren för att uppnå resultat som är i linje med företagets uppdrag och värden.

Var du än arbetar så hoppas jag att du är omgiven av en struktur och en kultur som tillåter dig att arbeta effektivt och nå resultat dagligen. Men det finns också aha-upplevelser när inspiration eller hårt arbete leder till nya insikter. Du ser en lösning som kan förbättra resultatet eller anar en möjlighet som inte får missas. Hur tar du vara på de ögonblicken? Hur hanterar du motstånd? Visar du att du kan stå för din övertygelse? Det här är ögonblicken som kan förändra din karriär.

Baxters uppdrag är att rädda och upprätthålla liv. Anställda i hela företaget tror på vårt uppdrag... och de verkligt enastående medarbetarna är de som strävar efter att göra ännu mer skillnad varje dag. De är fast beslutna att betrakta hinder som möjligheter. Deras vilja driver oss framåt och de drivs också själva framåt av den.

Det finns många sätt att göra karriär och inget är det andra likt. Men för mig är din uthållighet för att nå längre än det förväntade, det som visar din verkliga potential.

—Joe Almeida, styrelseordförande och vd

Läs mer om möjligheterna till en karriär som kan förändra liv och vårt engagemang för personlig och professionell utveckling.